9. září 2018

Postup

1. Bagetu nakrájíme na šestnáct plátků a dozlatova je z obou stran opečeme. Majonézu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

2. Rajčata očistíme a nakrájíme na tenké plátky, little gem salát omyjeme, a necháme okapat.

3. Slaninu opečeme na pánvi dozlatova, necháme řádně vyškvařit tuk, přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečný tuk.

4. Polovinu plátků chleba potřeme majonézou a naklademe na sebe salát, rajčata a slaninu. Opepříme, zakryjeme zbylým chlebem, zpevníme napichovátkem a podáváme.

Ingredience

1 ks velké rustikální bagety
3 lžíce majonézy
sůl
pepř
šťáva ze ¼ citronu
8 rajčat
2 saláty „little gem“
250 g slaniny