21. listopadu 2018

Postup

1. Datle rozmixujeme dohladka se 4 lžícemi horké vody. Potom přidáme sodu a krátce promixujeme.

2. Banány rozmixujeme s vejci, olejem a medem. Přimícháme rozmixované datle, chia semínka a mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto rozdělíme do papírových košíčků na muffiny a dáme do kovové formy na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 – 25 minut.

3. V misce vyšleháme mascarpone s tvarohem a moučkovým cukrem. Krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a před podáváním ho nastříkáme na zchladlé muffiny.

Ingredience

100 g vypeckovaných datlí
½ lžičky jedlé sody
2 velké vyzrálé banány
2 vejce
80 ml slunečnicového oleje
110 g medu
1 lžíce chia semínek
180 g mouky z červené čočky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Krém:
100 g mascarpone
150 g tučného tvarohu (z papíru)
3 lžíce moučkového cukru