5. prosince 2017

Postup

1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem a kakaem, přidáme nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, na kousky nakrájené máslo, žloutky, badyán a vypracujeme pevné těsto. Necháme ho odležet v chladničce asi 60 minut.

2. Z těsta odkrajujeme malé kousky a naplníme jimi formičky ve tvaru hvězdy (nebo jiného dle libosti). Přendáme je na plechy a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Upečené hvězdičky necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak je vyklopíme.

3. Z bílku, prosátého moučkového cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Polevu naplníme do malého papírového kornoutku a na vychladlé hvězdičky namalujeme různé ornamenty. Nakonec je můžeme dozdobit cukrovými perličkami.

Ingredience

Těsto:
200 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
20 g kakaa
50 g hořké čokolády
1 sáček vanilkového cukru
nastrouhaná kůra z ½ citronu
150 g másla
2 žloutky
1 lžička mletého badyánu

Cukrová poleva:
½ bílku
80 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
cukrové perličky na zdobení