| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media
Ingredience1 avokádo sůl čerstvě mletý pepř 2 lžíce citronové šťávy 6 listů bazalky + na ozdobu 4 křepelčí vejce 4 plátky tmavého celozrnného chleba |
1. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme vnitřek do misky. Osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. Potom smícháme s citronovou šťávou a nasekanými lístky bazalky.
2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem, na mírném plameni bez tuku, připravíme z křepelčích vajíček volská oka.
3. Plátky celozrnného chleba vykrojíme pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce. Vidličkou naneseme avokádo, navrch položíme vejce a ozdobíme bazalkou. Na závěr ještě lehce opepříme.