12. prosince 2017

Postup

1. Všechny druhy mouky prosijeme s cukrem, skořicí a špetkou soli na pracovní desku. Přidáme vejce, mleté ořechy a změklý tuk.

2. Rychle chladnýma rukama (nejlépe v chladnější místnosti) vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na 2 hodiny do lednice.

3. Z odleželého těsta tvoříme válečky, které pak ohneme do tvaru rohlíčku. Těsto dle potřeby podsypáváme škrobem.

4. Rohlíčky dáme na plechy vyložené pečicím papírem a ve vyhřáté troubě je při 180 °C pečeme 10-15 minut. Upečené, ještě horké rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Ingredience

100 g hladké kukuřičné mouky
40 g pohankové mouky
50 g polohrubé rýžové mouky
100 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
sůl
1 vejce
100 g mletých vlašských ořechů
100 g zlaté hané nebo hery
kukuřičný škrob na podsypání

Na obalení:
3 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru