14. listopadu 2018
Právě vyšla nová Žena a život s krásnou vánoční přílohou Chuťovka. Je plná skvělých vyzkoušených receptů na vánoční cukroví. Jeden z nich vám přinášíme jako ochutnávku!

Nechceme vás děsit, ale už se blíží čas, kdy by mělo vonět z trouby cukroví. 
A protože perníčky se zpravidla pečou jako první, máme pro vás recept na naše oblíbené zázvorové panáčky.

Množství: asi 30 kousků

Na těsto potřebujete:
60 g másla
1 žloutek
50 g hnědého cukru
60 g medu
190 g hladké mouky
půl lžičky perníkového koření
1 lžičku mletého zázvoru
2,5 g jedlé sody
špetku soli

Postup:
1. Změklé máslo utřete se žloutkem, cukrem a medem do pěny. Přidejte prosátou mouku, perníkové koření, zázvor, sodu, sůl a vypracujete pevné těsto. Zabalte ho do folie a nechte odležet v chladničce nejméně 4 hodiny odležet, nejlépe do druhého dne.
2. Než začnete těsto zpracovávat, připravte si plechy vyložené pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C.
3. Těsto po odležení krátce propracujte a na lehce pomoučněné ploše rozválejte na plát silný 4 mm. Pak z plátu těsta vykrajujte panáčky. Rozložte je na plechy vyložené pečícím papírem. Špejlí panáčkům naznačte oči, pusu, nos a knoflíky. Do některých můžete udělat dírky na provlečení stužky.
4. Panáčky pečte ve vyhřáté troubě zhruba 12 minut, při 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout na kovové mřížce.

Perníčky můžete uchovat v uzavřené dóze až do adventu.

PS: Povedly se vám a chutnají? V příloze nové Ženy a život CHUŤOVKA najdete další recepty, které se nám osvědčily. Třeba na báječné rohlíčky z lískových oříšků.