3. listopadu 2018
Potrpíte si na kořeněná jídla? Vyrobte si vlastní kari pastu. Poradíme, jak na to.

Zelená kari pasta

3 zelené chilli papričky, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 30 g kořene zázvoru, 1 stonek citronové trávy, ½ lžičky krevetové pasty, 2 lžíce semínek koriandru, 1 lžička římského kmínu, ¼ lžičky celého bílého pepře, 2 lžíce arašídového oleje.

Červená kari pasta

 

3 červené chilli papričky, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 30 g kořene zázvoru, 1 stonek citronové trávy, 2 lžíce semínek koriandru, 1 lžička římského kmínu, ¼ lžičky celého bílého pepře, 2 lžíce arašídového oleje.

Rendang kari pasta

2 chilli papričky, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 60 g kořene zázvoru,1 stonek citronové trávy, 1 lžička kurkumové pasty, 2 lžíce semínek koriandru, ¼ lžičky celého bílého pepře, 40 g kokosu, 1 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce arašídového oleje.

Kari pasty z obchodu

Liší se barvou a složením, stejně jako ty domácí. Červená bývá většinou nejméně pálivá, zelená nejsilnější. Dávkování do jídla musíte vyzkoušet. Lahodná je červená thajská kari pasta. Ke koupi je v běžných obchodech v sáčku, který vystačí na 8 porcí.

Jak kari pastu využít? Zajímavé recepty najdete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji.