2. února 2019
Dokážou zázraky. Vyčistí naše těla zanesená toxickými látkami, podpoří jejich odolnost a navíc doplní stále chybějící bioenergii. Které ochutnat?

1. Kombucha

Nápoj vzniklý fermentováním symbiotické ­kolonie bakterií v zeleném nebo ­černém čaji.

2. Vodní kefír

Jinak se mu říká také tibi krystaly. Kvasí ve vodě se sušeným či čerstvým ovocem. Vzniká tak zdravý perlivý nápoj.

3. Tibetské houbičky

Nalo­žené do mléka po 24 hodinách vytvoří superprobiotický kefír plný vitaminu B 12 a minerálů.

Stejně prospěšné pro naše zdraví jsou i kvašené potraviny. Kromě známého kvašeného zelí si můžete zkusit připravit i Kimchi neboli kvašené čínské zelí. Jak na to, se dozvíte v našem článku: Vyrobte si: domácí kimchi

Spoustu dalších skvělých tip, jak prožít zimu ve zdraví a pohodě, najdete v aktuálním vydání Ženy a život, které je právě v prodeji.