Hosty přivítala, posadila ke stolu a mohla začít s podáváním jídla. Byla to opravdu bohatá snídaně, která sklidila plno pochval. Podělila se s námi o recepty na jídla z menu. Inspirujte se a dopřejte si takovou snídani i vy! Nezapomeňte se o snídani podělit, protože pocit, že někomu chutná vaše jídlo je neskutečný!
Menu:
Slaná ovesná kaše s dýňovým pyré, kozí sýr, vlašské ořechy
Crumble s řeckým jogurtem
Švestkový koláč s drobenkou
Slaná ovesná kaše s dýňovým pyré, kozí sýr a vlašské ořechy
Ingredience:
1/2 menší dýně hokkaido
50 ml olivového oleje
hrstka pekanových oříšků
1/2 hrnku ovesných vloček
200 ml mrkvové šťávy – nemusí být 2 mrkve
180 g kozího žervé
sůl
pár lístků rukoly na ozdobení
Postup:
1. Rozehřeji si troubu na 200 °C. Z dýně vydlabu semínka a pořádně ji poliju olivovým olejem. Dýni pak chvilku hladím, aby se olej krásně vsákl.
2. Připravenou dýni dám péct. Dýně musí být úplně měkká, se zlatavými konci, trvá to asi 30 minut. Abych ušetřila čas, upeču si rovnou i ořechy. Nasypu je do pečicí formičky a peču je asi 10 minut, aby pěkně křupaly. Když mám dýni správně upečenou, vyndám ji z trouby a nechám trochu vychladnout.
3. Vločky nasypu do rendlíku, zaliji je dvojnásobným množstvím vody nebo mrkvovou šťávou a lehce osolím. Vařím je na mírném ohni. Mezitím si oškrábu mrkve, nastrouhám je nahrubo a přisypu k vločkám.
4. Dýni rozpůlím. Jednu polovinu rozmačkám nebo rozmixuji a přidám k vločkám. Zbytek rozkrájím na kousky a nechám zatím stranou – použiji ji při servírování.
5. Když jsou vločky skoro hotové, přidám k nim tři čtvrtiny kozího žervé a promíchám.
6. Jakmile jsem spokojená s tím, jak vločky chutnají, rozdělím je na talířky, posypu zbylým žervé, zakápnu olivovým olejem a ozdobím nakrájenou dýní, rukolou a ořechy.