1. října 2018

Postup

1. Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Krevety podélně rozpůlíme. Obě limetky omyjeme, kůru z 1 limetky najemno nastrouháme a pak z obou limetek vymačkáme šťávu. Kousky ryby a krevet smícháme v míse. Přidáme limetkovou kůru i šťávu, cukr, sůl a promícháme. Mísu zakryjeme fólií a ryby s krevetami necháme v chladu marinovat 12 hodin.

2. Tortilly potřeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 5 minut do křupava.

3. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na velmi slabé plátky. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, dužinu vydlabeme ze slupky a nakrájíme na kostičky.

4. Marinovanou tresku a krevety smícháme s cibulí, nakrájenou chilli papričkou, avokádem a lístky koriandru. Tortilly rozlomíme a podáváme s připravenou směsí.

Tip: Na ceviche můžeme použít jakoukoli rybu či mořské plody, ale musí být zcela čerstvé. Marinováním v limetkové šťávě a soli se vše v podstatě uvaří. Z bylinek je možné přidat mátu nebo petrželku.

Ingredience

400 g vykostěného filetu tresky bez kůže
400 g vařených vyloupaných krevet
2 limetky
1 lžička krupicového cukru
1/2 lžičky mořské soli
4 pšeničné tortilly
1 lžíce olivového oleje
1 malá červená cibule
1 červená chilli paprička
1 avokádo
1 hrst lístků koriandru
drcený barevný pepř