20. srpna 2017

Postup

1. Vepřovou pečeni rozkrojíme na dvě části, osolíme a opepříme. Plátky slaniny propleteme a pečeně do ní zabalíme. Slaninové kabátky obvážeme provázkem, pod který vložíme čerstvé snítky tymiánu. Dáme je do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C přibližně 45 minut. V menší misce smícháme med s bílým vínem. Během pečení touto směsí maso potíráme.

2. Brambory omyjeme a nakrájíme na osminy. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova.

3. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme odpočinout přibližně 10 minut na teplém místě. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s pečenými bramborami a zakysanou smetanou.

Ingredience

1000 g vepřové pečeně
sůl
mletý černý pepř
450 g anglické slaniny
8 snítek tymiánu
2 lžíce medu
2 lžíce bílého vína
800 g brambor
250 ml zakysané smetany