19. srpna 2017

Postup

1. Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 4 minuty. Vyjmeme je a zchladíme v ledové vodě. Šunku nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Tagliatelle připravíme dle návodu na obalu.

2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dosklovata. Přidáme fazolky a společně opékáme další 2 minuty. Pak přidáme nakrájenou šunku, zakysanou smetanu, parmazán a krátce povaříme. Směs ochutíme solí a pepřem.

3. Těstoviny scedíme a necháme okapat. Přidáme je do pánve k omáčce, promícháme a rozdělíme na talíře.

Ingredience

180 g zelených fazolek
sůl
80 g sušené šunky
1 červené cibule
480 g čerstvých těstovin (tagliatelle)
3 lžíce olivového oleje
300 ml zakysané smetany
50 g nastrouhaného parmazánu
drcený černý pepř