17. srpna 2017

Postup

1. Krůtí maso umeleme najemno. Přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, koriandr, chilli, lžičku nastrouhané citronové kůry a lžičku šťávy, sůl, pepř a pečlivě propracujeme. Pak vmícháme cibulku a petrželku. Z masa vytvoříme menší karbanátky a napíchneme je na špejle. Potřeme olejem a necháme odležet v chladu.

2. Na tzatziki oloupeme okurku. Rozřízneme ji podélně a lžící vydloubneme semínka. Očištěnou okurku nastrouháme najemno. Lehce osolíme a v sítu necháme vykapat. Pak ji smícháme s jogurtem.

3. Připravené karbanátky opékáme na rozpálené grilovací pánvi z obou stran. Pita chleba také opečeme a servírujeme společně s tzatziki.

Ingredience

600 g krůtího masa
3 stroužky česneku
1 lžičku mletého římského kmínu
1 lžičku mletého koriandru
špetku chilli
1 citron
2 nasekané jarní cibulky
hrst nasekané petrželky
olivový olej
sůl
mletý pepř

Na tzatziki:

1 salátovou okurku
200g řeckého jogurtu
sůl
pita chleba na servírování