Ingredience600 g krůtího masa Na tzatziki: 1 salátovou okurku |
1. Krůtí maso umeleme najemno. Přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, koriandr, chilli, lžičku nastrouhané citronové kůry a lžičku šťávy, sůl, pepř a pečlivě propracujeme. Pak vmícháme cibulku a petrželku. Z masa vytvoříme menší karbanátky a napíchneme je na špejle. Potřeme olejem a necháme odležet v chladu.
2. Na tzatziki oloupeme okurku. Rozřízneme ji podélně a lžící vydloubneme semínka. Očištěnou okurku nastrouháme najemno. Lehce osolíme a v sítu necháme vykapat. Pak ji smícháme s jogurtem.
3. Připravené karbanátky opékáme na rozpálené grilovací pánvi z obou stran. Pita chleba také opečeme a servírujeme společně s tzatziki.