Pětici alkoholických a jeden nealko koktejl pro vás namíchal šéfbarman vyhlášeného pražského Bugsy‘s Baru Jan Braniš. Aby vám práci co nejvíce usnadnil a nemuseli jste se v tomlhe parnu pro ingredience vydávat do obchodu, vybral suroviny, které pohodlně nakoupíte třeba z gauče na Rohlik.cz.
Jak na ně? Podívejte se na inspirativní video:
https://youtu.be/WPi_Bg3Yy8Y
MOJITO
2 lžičky třtinového cukru
3 cl citronové šťávy
2 stonky čerstvé máty
6 cl kubánského rumu
dolít sodovkou
Do vysoké sklenice nasypeme cukr, přidáme citronovou šťávu a rum. Vložíme dva bohatší stonky máty a lehce pomačkáme. Přidáme ledové kostky, dolijeme sodovou, promícháme a servírujeme.
PINA COLADA
150 g čerstvého ananasu
2cl kokosového sirupu nebo krému
5 cl třtinového rumu
10 cl ananasového džusu
Očištěné plátky ananasu nakrájíme na kostičky a vložíme do mixeru. Odměříme ostatní suroviny a rozmixujeme do jemné konzistence. Nápoj přelijeme do vysoké sklenice na kostky ledu.
GIN TONIC SESSION
4 cl ginu Ophir
?12 cl toniku Thomas Henry?
velká sklenice na víno plná ledu?
citronová tráva a citronová kůra? nebo rozmarýn s okurkou?
Velkou sklenici naplníme ledem a vychladíme. Slijeme přebytečnou vodu. Odměříme všechny suroviny a jemně promícháme barovou lžičkou. Ozdobíme a servírujeme.
MOSCOW MULE
4 cl vodky
dolít ginger beer
1/8 limetky
snítka máty
Do hrnku na kostky ledu odměříme vodku, dolijeme zázvorovým pivem a lehce promícháme. Zastříkneme osminkou limety a ozdobíme snítkou máty.
WHISKY SOUR
5 cl bourbonu
3 cl čerstvé citronové šťávy
2 cl cukrového sirupu
1 cl vaječného bílku
pomerančová kůra a koktejlová třešinka
Do šejkru na kostky ledu odměříme všechny suroviny. Doporučuji začít bílkem. Následně důkladně vyšejkrujeme a servírujeme do whiskové sklenice na kostky ledu. Hladinu nápoje ozdobíme pomerančovou kůrou a třešinkou.
ORIENTAL BEAUTY – NEALKOHOLICKÝ DRINK
1 cl čerstvé limetkové šťávy
5 cl crodina
8 cl toniku
6 ks kumquatu
máta a kumquat na ozdobu
Kumquaty omyjeme, nakrájíme na koso a vhodíme do vysoké sklenky. Drtítkem lehce pomačkáme, abychom uvolnili šťávu a vonné látky z kůry. Přisypeme drcený led a odměříme ostatní suroviny. Důkladně promícháme a opět dosypeme ledem. Ozdobíme mátou?a rozkrojeným kumquatem a servírujeme.