8. listopadu 2018
V chladnějších měsících je přirozené, že se chceme zahřát i jídlem, přičemž bychom vždy měli dávat přednost sezonním potravinám. Které jsou teď na podzim nejvhodnější?

1. Černé fazole

Embed from Getty Images

O luštěninách už byla v článku řeč. Budeme-li se bavit konkrétně o fazolích, pak stojí za to zmínit, že obsahují složené sacharidy, což znamená, že tělo tráví fazole pomaleji, nekolísá tak hladina cukru v krvi a člověka díky tomu netrápí neovladatelné chutě. Mimo to jsou fazole dobrým zdrojem železa, draslíku, zinku a dalších minerálních látek.

2. Dýně

Embed from Getty Images

Dýně slouží nejen jako krásná podzimní dekorace, ale zejména je zdrojem provitamínu A. Díky obsahu beta-karotenu má také antioxidační vlastnosti. Za vyzkoušení stojí dýňové chipsy. Recept najdete dole pod článkem.

3. Chilli

Embed from Getty Images

Další úžasnou ingrediencí v kuchyni jsou chilli papričky s obsahem kapsaicinu, který podporuje metabolismus a pomáhá v boji proti hromadění tělesného tuku. Zkuste přidávat trochu chilli do svých jídel, ale samozřejmě je důležité, aby byla připravená jídla na dietní bázi.