| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience100 g červené quinoy 150 g rukoly 250 g borůvek 1 avokádo 1 lžíce jablečného (nebo vinného) octa 40 g drcených vlašských ořechů 10 pokrájených lístků bazalky Dresink: 1 malý stroužek česneku 50 ml olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 lžička ostré hořčice 1 lžička medu sůl |
1. Quinou uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Quinou a rukolu propláchneme odděleně studenou vodou a necháme okapat. Lístky rukoly poté uložíme do chladničky. Borůvky omyjeme a necháme také okapat. Avokádo podélně rozpůlíme a odstraníme pecku. Dužinu vydlabeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s octem.
2. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme olej, citronovou šťávu, hořčici, med a sůl. Vše metličkou prošleháme.
3. Quinou, rukolu, borůvky a avokádo zlehka promícháme a rozdělíme do talířů nebo misek. Přelijeme dresinkem a posypeme drcenými ořechy a bazalkou.