28. července 2017

Postup

1. Cibuli s česnekem oloupeme, mrkev, řapíky celeru a cuketu očistíme. Cibuli s česnekem nasekáme nadrobno, zbylou zeleninu pokrájíme na malé kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátout cibuli s česnekem. Přidáme mrkev s celerem a cuketou a orestujeme je. Vše zalijeme rajčaty a vývarem a asi 10 minut povaříme.

3. Tortelliny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a vložíme do polévky. Minestrone dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Na talíři ji posypeme petrželkou.

Ingredience

1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 mrkve
4 řapíky celeru
1 cuketa
3 lžíce olivového oleje
400 g sterilovaných rajčat
1000 ml zeleninového vývaru
250 g sýrových tortellin
sůl
mletý černý pepř
sekaná petrželka na posypání