24. července 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Chobotnici si můžete dát na dovolené u moře, v dobré restauraci a samozřejmě také doma! 
1 / 4

Doba přípravy: 80 (bez marinování) minut.

1 porce obsahuje 2428 kJ/580 kcal

Počet porcí/kusů 2

Suroviny:

800 g chobotnice v celku
140 g mrkve
130 g petržele
1 fenykl
60 g cibule
200 ml bílého vína
sůl a mletý černý pepř
olivový olej
2 citrony
30 g česneku
160 g raných brambor
hrst nasekané petržele
Na studenou omáčku:
20 g listů bazalky
20 g cukru
šťávu z 1 citronu
50 g piniových oříšků
100 ml olivového oleje

Postup:

1. Chobotnici před tepelnou úpravou zamrazíme. Pak ji necháme pozvolna rozmrazit, nejlépe přes noc na chladném místě. Chobotnici položíme na pracovní plochu spodní částí hlavy vzhůru a ostrým nožem vyřízneme ze středu zobák s případnými nečistotami.

1 / 4