19. července 2017

Postup

1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a opatrně rozklepeme přes potravinářskou fólii. Řízky osolíme a na každou polovinu masa dáme plátek šunky, ementálu a navrch opět šunku. Řízky přeložíme napůl a okraje pomocí paličky sklepeme dohromady. Naplněné krůtí plátky obalíme v mouce, vejci prošlehaném s mlékem a strouhance.

2. Na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje osmažíme krůtí cordon bleu z obou stran dozlatova. Smažíme zprudka, aby sýr nevytekl. Usmažené řízky přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.

3. Salát očistíme, listy natrháme na menší kusy a dáme do mísy. V menší misce prošleháme olivový olej, vymačkanou šťávu z 1 citronu, sůl a pepř. Dresink nalijeme na salát a promícháme.

4. Krůtí cordon bleu podáváme společně se salátem, skrojky citronu a brusinkovým kompotem.

Ingredience

4 krůtí prsní řízky
sůl
8 plátků krůtí šunky
4 plátky ementálu
hladká mouka na obalení
1 vejce
300 ml polotučného mléka
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
Salát:
1 římský salát
100 ml olivového oleje
2 citrony
sůl
mletý černý pepř