Ingredience4 krůtí prsní řízky |
1. Krůtí maso omyjeme, osušíme a opatrně rozklepeme přes potravinářskou fólii. Řízky osolíme a na každou polovinu masa dáme plátek šunky, ementálu a navrch opět šunku. Řízky přeložíme napůl a okraje pomocí paličky sklepeme dohromady. Naplněné krůtí plátky obalíme v mouce, vejci prošlehaném s mlékem a strouhance.
2. Na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje osmažíme krůtí cordon bleu z obou stran dozlatova. Smažíme zprudka, aby sýr nevytekl. Usmažené řízky přendáme na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
3. Salát očistíme, listy natrháme na menší kusy a dáme do mísy. V menší misce prošleháme olivový olej, vymačkanou šťávu z 1 citronu, sůl a pepř. Dresink nalijeme na salát a promícháme.
4. Krůtí cordon bleu podáváme společně se salátem, skrojky citronu a brusinkovým kompotem.