Ingredience100 g bulguru |
1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Papriku, cibuli a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zeleninu vmícháme do bulguru, přidáme vejce a strouhanku a ochutíme paprikou, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme odležet.
2. Mezitím připravíme dip. Okurku oloupeme, střed se semínky vykrojíme a zbytek nastrouháme do mísy. Přidáme jogurt, prolisovaný česnek a najemno nasekaný kopr. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
3. Z bulgurové směsi vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Podáváme je s okurkovým dipem.