17. července 2017

Postup

1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Papriku, cibuli a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zeleninu vmícháme do bulguru, přidáme vejce a strouhanku a ochutíme paprikou, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme odležet.

2. Mezitím připravíme dip. Okurku oloupeme, střed se semínky vykrojíme a zbytek nastrouháme do mísy. Přidáme jogurt, prolisovaný česnek a najemno nasekaný kopr. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

3. Z bulgurové směsi vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Podáváme je s okurkovým dipem.

Ingredience

100 g bulguru
250 ml zeleninového vývaru
1 červená paprika
1 červená cibule
100 g řapíkatého celeru
1 vejce
4 lžíce strouhanky
1 lžička mleté papriky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
100 ml řepkového oleje
Na dip:
1 salátová okurka
250 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
1/2 svazku kopru
sůl
čerstvě mletý černý pepř