12. července 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Vepřové panenky očistíme. Každou nařízneme podélně tak, aby z ní vznikla kapsa.

2. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je zpěníme na oleji v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát, ze kterého jsme vymačkali přebytečnou tekutinu, a podlijeme ho smetanou. Špenát vaříme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Dochutíme ho solí a pepřem a necháme vychladnout.

3. Vepřové panenky naplníme špenátem a uzavřeme párátky či nití. Pak je osolíme, opepříme a na oleji na pánvi ze všech stran opečeme. Přendáme je do pekáčku a v troubě při 180 °C necháme dojít asi 10 minut.

Ingredience

4 vepřové panenky
1 cibuli
3 stroužky česneku
rostlinný olej
400 g mraženého listového špenátu
100 ml smetany
sůl
mletý černý pepř