8. července 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Rybí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Z chilli papričky odstraníme semínka, omyjeme ji a nakrájíme na tenká kolečka. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kousky.

2. V pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujeme chilli papričku a nastrouhaný zázvor. Přidáme cibuli a česnek a opečeme doměkka. Vše zalijeme sterilovanými rajčaty a rybím vývarem. Přimícháme kari pastu a scezené bambusové výhonky. Pozvolna vaříme asi 10 minut.

3. Pak do pánve přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vložíme nakrájené ryby, rybí omáčku a jarní cibulky. Povaříme doměkka. Kari dochutíme solí, cukrem a limetkovou šťávou. Podáváme s rýžovými nudlemi.

Ingredience

500 g filetů z bílé ryby
2 stroužky česneku
1 cibule
1 červená chilli paprička
3 jarní cibulky
4 lžíce oleje
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
400 g sterilovaných rajčat
200 ml rybího vývaru
2 lžíce červené kari pasty
250 g sterilovaných bambusových výhonků
400 ml kokosového mléka
3 lžíce rybí omáčky
cukr
šťáva z 1 limety