6. července 2017

Postup

1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme v hrnci na sádle dozlatova. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce k cibuli. Krátce ho orestujeme, pak zasypeme paprikou a dobře promícháme.

2. Zalijeme vývarem, přidáme koření, prolisovaný česnek a chilli papričky nakrájené nadrobno a na mírném plameni vaříme 90 minut. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Necháme ji zchladnout, přidáme do polévky a rozmícháme metlou.

3. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do polévky a vaříme ještě dalších 10 minut, dokud nezměknou. Polévku dochutíme solí a pepřem. Z chlebů odkrojíme vršky a vnitřky vydlabeme. Chleby dáme na 10 minut rozpéct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak je naplníme polévkou a podáváme.

Ingredience

2 cibule
2 lžíce sádla
250 g hovězího na guláš (např. předního)
2 lžíce mleté papriky
850 ml hovězího vývaru
5 kuliček nového koření
4 bobkové listy
5 stroužků česneku
2 chilli papričky
15 g másla
10 g hladké mouky
300 g brambor
sůl
mletý černý pepř
4 malé bochníky chleba