10. července 2017
Pochoutky z grilu chutnají nejlépe s doma připravenými omáčkami.

Jogurtový dip s bylinkami

pro 4 osoby
doba přípravy: 10 minut

Suroviny

1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
2 snítky hladké petrželky
250 g hustého jogurtu
2 lžíce pokrájeného kerblíku
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
bylinky na ozdobu

Postup

1. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte. Petrželku opláchněte a lístky nasekejte.
2. Do mísy dejte jogurt, přisypejte petrželku, cibulku a kerblík, prolisujte česnek a všechny přísady dobře promíchejte. Podle chuti osolte, opepřete a ozdobte bylinkami.

Dip z červené cibule

pro 4 osoby
doba přípravy: 50 minut

Suroviny

500 g červené cibule
80 g másla
100 ml červeného vína
150 ml červeného vinného octa
50 g cukru
50 g medu
sůl
čerstvě drcený černý pepř
1 lžička semínek koriandru
1 lžíce pokrájené majoránky (možno vynechat)
1 lžíce sójové omáčky

Postup

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm poduste, až zesklovatí. Zalijte ji vínem i octem, přidejte cukr, med a zvolna vařte asi 30 minut.
2. Směs podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte drcená semínka koriandru, majoránku, sójovou omáčku a duste dalších 15 minut.

Melounová salsa

pro 4 osoby
doba přípravy: 10 minut

Suroviny

1 šalotka
1 chilli paprička
1 chemicky neošetřená limetka
250 g vodního melounu
100 ml olivového oleje
1 lžíce pokrájené máty
1 lžička kari koření
sůl
dílky limetky na ozdobu

Postup

1. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Chilli papričku zbavte semínek a nasekejte najemno. Limetku omyjte horkou vodou, ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Z melounu odřízněte kůru a dužinu nakrájejte na kostičky.
2.  V misce promíchejte olej s mátou, ochuťte 2 lžícemi limetkové šťávy, 1 lžičkou limetkové kůry a kari kořením. Přidejte šalotku, chilli papričku a nakonec vmíchejte kostičky melounu. Podle chuti osolte a ozdobte limetkou

Další skvělé recepty najdete v časopise Ano, šéfe, který je právě v prodeji!

PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE