3. července 2017
Sezona grilování je v plném proudu, inspirujte se receptem od Zdeňka Pohlreicha ;-)

4 porce
doba přípravy: 40 minut

Suroviny:

4 vykuchaní pstruzi, ale s hlavou
4 větší stroužky česneku
špetka soli
1 bio citron
6 snítek rozmarýnu
rostlinný olej na potření

Postup

1. Pstruhy propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dobře osušíme. Snítky rozmarýnu opláchneme a otřepeme dosucha. Česnek oloupeme a dva stroužky utřemespolečně se solí, najemno nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu.

2. Břišní dutiny ryb vytřeme připravenou směsí a vložíme do nich po jedné snítce rozmarýn. Pstruhy necháme odležet asi 60 minut v chladu. Přibližně 15 minut před grilováním je necháme ohřát na pokojovou teplotu.

3. Ryby potřeme slabou vrstvou oleje (aby nestékal) a z jedné strany dozdobímena kolečka nakrájeným česnekem a natrhanými kousky zbylého rozmarýnu. Pstruhy vložíme do grilovacích kleští
na ryby, položíme na rošt a přiklopíme.

4. Grilujeme při teplotě 200–230 °C asi 15 minut. Na otevřeném grilu ryby zakryjeme alobalem (aby se shora neochlazovaly) a grilujeme cca 10 minut (dle velikosti ryb) z každé strany. Pstruhy podáváme například s grilovanou zeleninou..

Další skvělé recepty najdete v časopise Ano, šéfe, který je právě v prodeji!

PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE