1. července 2017
Přemýšlíte, jaký zákusek upéct na neděli? Sáhněte po meruňkách, které už dozrávají. Sladkokyselé ovoce zasypané vrstvou křupavé drobenky na jemném těstě bude chutnat úplně všem.
1 / 6

Množství: 20 kousků
Čas na přípravu: 40 minut
Čas na pečení: 40 minut
Potřebujete: 230 ml mléka, 15 g droždí, 70 g práškového cukru, 300 g polohrubé mouky, sůl, 3 žloutky, 120 g másla,
600 g čerstvých nebo kompotovaných meruněk, máslo na formu
Drobenka: 30 g jemného krupicového cukru, 50 g polohrubé mouky, 30 g másla

 1 Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, 2 lžíce mouky a rozmíchejte dohladka. Zakryjte fólií a nechte na teplém místě vzejít.

1 / 6