26. června 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Nejdříve připravíme dresink. Žloutky vyšleháme v mixéru s olejem do konzistence majonézy. Pak přidáme ančovičky a znovu promixujeme. Nakonec dochutíme hořčicí, utřeným česnekem, citronovou šťávou a parmazánem.

2. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a opečeme dozlatova.

3. Kuřecí prsa mezitím osolíme a opepříme z obou stran. Pak je opečeme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji. Maso necháme zchladnout a nakrájíme na plátky (nafilírujeme).

4. Salát omyjeme a necháme okapat. Poté ho natrháme na kousky a dáme do misky. Promícháme ho s hotovým dresinkem. Salát rozdělíme do mističek a doplníme masem. Nakonec posypeme parmazánem a krutony.

Ingredience

Dresink:
2 žloutky
150 ml olivového oleje
2 ančovičky
2–3 lžičky dijonské hořčice
1 stroužek česneku
šťávu z 1 citronu
1 lžíce strouhaného parmazánu
Salát:
1 francouzská bageta
olivový olej na zakápnutí a opečení
400 g kuřecích prsou
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
2 hlávky římského salátu
50 g parmazánu v celku