25. června 2017

Postup

1. Kuře podél prsní kosti rozstříhneme. Pak kuře rozevřeme a zploštíme. Pepř a fenykl roztlučeme a smícháme s uzenou paprikou, kajenským pepřem, sušeným česnekem, solí a ½ lžící cukru. Pak koření vetřeme do kuřete. Zalijeme ho kysaným podmáslím a necháme v chladu marinovat asi 3 hodiny.

2. Na grilovací omáčku smícháme zbylý cukr, rajčatové pyré, tabasco a olej. Vše pečlivě rozmícháme, aby se cukr úplně rozpustil.

3. Připravíme gril s vyšší vrstvou žhavých briket. Kuře otřeme od marinády a položíme ho na rozpálený gril nejprve kůži dolů. Maso potřeme grilovací omáčkou a grilujeme asi 15 minut nejlépe v zavřeném grilu. Pak kuře otočíme a grilujeme 30 minut kůží nahoru. Průběžně jej potíráme grilovací omáčkou.

4. Na salsu ogrilujeme kukuřičné klasy. Pak z klasů nožem odkrájíme zrna. Smícháme je s fazolemi, nakrájenou jarní cibulkou a chilli papričkami. Ochutíme solí a pepřem.

5. Hotové kuře necháme chvilku odpočinout. Potom ho naporcujeme a servírujeme se salsou.

Ingredience

1 větší kuře
1 lžička barevného pepře
1 lžička fenyklu
1 lžička uzené mleté papriky
½ lžičky kajenského pepře
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička hrubé mořské soli
1 lžíce hnědého cukru
1l kysaného podmáslí
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce tabasca
2 lžíce oleje
Na salasu:
2 kukuřičné klasy
400 g sterilovaných fazolí
2 nakrájené jarní cibulky
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř