Ingredience1 větší kuře |
1. Kuře podél prsní kosti rozstříhneme. Pak kuře rozevřeme a zploštíme. Pepř a fenykl roztlučeme a smícháme s uzenou paprikou, kajenským pepřem, sušeným česnekem, solí a 1 lžící cukru. Pak koření vetřeme do kuřete. Zalijeme ho kysaným podmáslím a necháme v chladu marinovat asi 3 hodiny.
2. Na grilovací omáčku smícháme zbylý cukr, rajčatové pyré, tabasco a olej. Vše pečlivě rozmícháme, aby se cukr úplně rozpustil.
3. Připravíme gril s vyšší vrstvou žhavých briket. Kuře otřeme od marinády a položíme ho na rozpálený gril nejprve kůži dolů. Maso potřeme grilovací omáčkou a grilujeme asi 15 minut nejlépe v zavřeném grilu. Pak kuře otočíme a grilujeme 30 minut kůží nahoru. Průběžně jej potíráme grilovací omáčkou.
4. Na salsu ogrilujeme kukuřičné klasy. Pak z klasů nožem odkrájíme zrna. Smícháme je s fazolemi, nakrájenou jarní cibulkou a chilli papričkami. Ochutíme solí a pepřem.
5. Hotové kuře necháme chvilku odpočinout. Potom ho naporcujeme a servírujeme se salsou.