Ingredience:
1 hrnek kešu (nebo jakýchkoliv jiných oříšků)
3/4 hrnku datlí
2 lžíce datlového sirupu
1/2 hrnku kokosového másla (neplést si s kokosovým olejem)
1/2 avokáda
1/4 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
2 lžíce medu
špetka soli
1. Kešu oříšky, datle a datlový sirup rozmixujte na lepkavé těsto a vyložte jím jednotlivé formičky v plechu na muffiny. Protože se hmota opravdu docela lepí, použijte ten nekvalitnější plech na muffiny, jaký doma máte. Výborný nepřilnavý povrch má třeba model od KitchenAid.
2. Aby se vám koláčky lépe vytahovaly, můžete ještě dopředu vložit do každé formičky proužek pečícího papíru.
3. Krém připravíte rozmixováním avokáda, kokosového másla, limetkové šťávy, medu a špetky soli. Mixujte, dokud nebude perfektně hladký. Pak jím naplňte každý košíček a vše nechejte v mrazničce ztuhnout. Před podáváním košíčky posypejte nastrouhanou limetkovou kúrou a lístkem meduňky.
Recept připravila bloggerka Michaela Šupáková. Další její nápady najdete na blog.kitchenaid.cz nebo na cookingwithsusa.blogspot.cz.