Letní piškotový chlebíček

Milované „piškoťáky“ k nám patrně dorazily z Itálie a jejich vzorem bylo nejspíš tiramisu, hit 60. let.

8 porcí
doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

375 g mascarpone
160 ml smetany (30%) + 250 ml navíc
2 lž.ce přírodního krupicového cukru
18 ks cukrářských piškotů
250 ml dezertního vína
250 g očištěných a na plátky nakrájených jahod
300 g čerstvých malin
1 lžíce prosátého cukru moučka

Postup

1. Mascarpone, 160 ml smetany a cukr ušlehejte, až se vytvoří měkké špičky. Dejte stranou. Chlebíčkovou formu o rozměrech 13 x 30 centimetrů vyložte fólií. Nechte ji
přečnívat přes okraje. Polovinu piškotů namočte do vína a rozložte po dně.

2. Pokryjte polovinou jahod a malin, potřete polovinou ušlehaného mascarpone (vyšleháním bude nadýchané) a vrstvy zopakujte. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Navrch přetáhněte fólií a na ni položte něco těžkého, třeba konzervy, abyste dezert zatížili. Nechte nejméně 8 hodin (nejlépe přes noc) chladit. Vyklopte a podávejte přelité lehce ušlehanou zbylou smetanou a poprašte moučkovým cukrem.

Další skvělé recepty najdete v časopise Ano, šéfe, který je právě v prodeji!

PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE

DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty