Lahodné a hlavně bleskově rychlé: nejlepší zálivky na salát

Ideální večeře v horkém dni? Zelenina! Samotná bez zálivky však může někomu připadat trochu fádní. Poradíme, jak ji ochutit.

● Bylinková

1 šalotku nasekanou na kousky dejte do mixéru, přidejte lístky tymiánu a petrželky, 2 lžíce medu,1 lžíci citronové šťávy, olivový olej a vše rozmixujte.

● Smetanová

1/2 kelímku zakysané smetany pečlivě rozmíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy a nasekaným koprem. Dochuťte solí a pepřem.

● Hořčičná

2 lžíce dijonské hořčice dejte do zavírací skleničky. Přidejte 6 lžic olivového oleje, 1 lžičku cukru a 2 lžíce drobných kaparů i s nálevem. Skleničku uzavřete a zálivku umixujte jako v šejkru.

Pamatujte, že základ klasických zálivek tvoří citronová šťáva, ocet balsamico a co nejchutnější extra panenský olivový olej:

Autor: ZdeŇka Skokanová N. (Žena a život)
Foto: Shutterstock,
DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty