Nejlepší saláty – jako příloha i hlavní jídlo

Nebojte se naservírovat kousky křehké zeleninky i chlapům. Když ji dobře ochutíte, stane se tou nejfantastičtější přílohou, která dodá masu ty pravé grády.

Sladkokyselý salát s opečeným chlebem

● Množství: 4 porce
● Čas na přípravu: 15 minut
● Potřebujete: 4 velká červená rajčata, 200 g směsi barevných cherry rajčat, 1 salátovou okurku, 1 žlutou papriku, 1 zelenou papriku, 1 červenou cibuli, 1/4 svazku hladkolisté petržele, 2 krajíce bílého chleba, 6 lžic extra panenského olivového oleje, NA ZÁLIVKU: 2 lžičky cukru, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:
1. Rajčata, okurku i papriky omyjte. Okurku oloupejte, papriky zbavte semeníků. Velká rajčata nakrájejte na kousky, malá rozpulte. Okurku podélně rozřízněte a lžící odstraňte střed s jadérky. Pak ji nakrájejte na půlkolečka. Papriky nakrájejte na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka. Listy petržele nahrubo usekejte. Všechnu připravenou zeleninu smíchejte.
2. Chleba pokapejte částí oleje a dejte do trouby opéct dokřupava. Mezitím připravte zálivku. Cukr rozmíchejte s vinným octem, přidejte špetku soli a pepře.
3. Zeleninu promíchejte se zálivkou a se zbylým olejem. Opečený chleba nakrájejte na kostičky a vmíchejte do salátu.

Budou vám taky chutnat: Fantastické těstovinové saláty pro horké dny

DISKUZE KE ČLÁNKU
DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY Recepty