IngredienceNa těsto: |
1. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Necháme ji mírně zchladnout a pak v ní rozmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu. Ochucenou smetanu necháme v lednici vychladit nejlépe do druhého dne.
2. Do mísy prosejeme mouku s cukrem, kakaem a špetkou soli. Přidáme nakrájené máslo a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.
3. Těsto naplníme do formiček a vložíme je do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme asi 15 minut. Pak korpusy necháme vychladnout a vyklopíme je z formiček.
4. Vychlazenou smetanu vyšleháme v pevný krém, který naplníme do cukrářského sáčku. Na dno korpusů rozetřeme džem a nastříkáme na ně krém. Dortíčky ozdobíme nakrájenými jahodami a nasekanou čokoládou.