14. června 2016

Postup

1. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Necháme ji mírně zchladnout a pak v ní rozmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu. Ochucenou smetanu necháme v lednici vychladit nejlépe do druhého dne.

2. Do mísy prosejeme mouku s cukrem, kakaem a špetkou soli. Přidáme nakrájené máslo a zpracujeme hladké těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

3. Těsto naplníme do formiček a vložíme je do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme asi 15 minut. Pak korpusy necháme vychladnout a vyklopíme je z formiček.

4. Vychlazenou smetanu vyšleháme v pevný krém, který naplníme do cukrářského sáčku. Na dno korpusů rozetřeme džem a nastříkáme na ně krém. Dortíčky ozdobíme nakrájenými jahodami a nasekanou čokoládou.

Ingredience

Na těsto:
1 a 2/3 hrnku hladké mouky (hrnek o objemu 250 ml)
1/3 hrnku moučkového cukru
1/4 hrnku kakaa
špetku soli
2/3 másla
Na náplň:
1 a 1/2 hrnku 33% smetany ke šlehání
1/2 hrnku rozpuštěné bílé čokolády
2/3 hrnku jahodového džemu
Na dohotovení:
30 větších jahod
1 tabulku nasekané hořké čokolády