14. června 2016

Postup

1. Croissanty podélně rozkrojíme na poloviny. Jahody očistíme, zbavíme stopek s lístky a překrájíme je na poloviny. Zapékací mísu vymažeme silnou vrstvou másla a troubu předehřejeme na 170 °C.

2. Připravíme si tvarohovou náplň a nálev. Nejprve promícháme cukr se žloutky. Až se cukr rozpustí, vmícháme směs do tvarohu. Na nálev rozmícháme mléko se žloutky, medem a skořicí.

3. Poloviny croissantů namáčíme do nálevu z mléka a žloutků a skládáme je do vymazané zapékací mísy. Mezi ně rozdělíme tvarohovou nápň a jahody. V předehřáté toubě pečeme asi 45 minut.

Ingredience

8 starších croissantů
200 g jahod
20 g másla
Na tvarohovou náplň:
50 g třtinového cukru
5 žloutků
500 g měkkého tvarohu
Na nálev:
200 ml mléka
4 žloutky
2 lžíce medu
1 lžičku mleté skořice