Ingredience400 ml mléka |
1. Ve třetině mléka rozmícháme pudink s kávou. Zbylé mléko přivedeme k varu, přimícháme pudink s mlékem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pudink pak přendáme do mísy, zakryjeme fólií tak, aby se na pudink přilepila, a necháme vychladnout.
2. V jiné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně do něj zašleháme vychladlý pudink.
3. Těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Rozkrájíme ho na 8 obdélníčků, rozložíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova. Kousky těsta pak necháme vychladnout.
4. Smetanu vyšleháme dotuha a poté promícháme se zakysanou smetanou. Na talířky dáme vždy jeden plátek upečeného těsta, potřeme ho částí pudinku, navrch dáme trochu smetany, očištěné plátky jahod a znovu smetanovou pěnu. Přiklopíme zbylými kousky těsta, dozdobíme pudinkem, krémem a jahodami.