14. června 2016

Postup

1. Ve třetině mléka rozmícháme pudink s kávou. Zbylé mléko přivedeme k varu, přimícháme pudink s mlékem a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pudink pak přendáme do mísy, zakryjeme fólií tak, aby se na pudink přilepila, a necháme vychladnout.

2. V jiné míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně do něj zašleháme vychladlý pudink.

3. Těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm. Rozkrájíme ho na 8 obdélníčků, rozložíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova. Kousky těsta pak necháme vychladnout.

4. Smetanu vyšleháme dotuha a poté promícháme se zakysanou smetanou. Na talířky dáme vždy jeden plátek upečeného těsta, potřeme ho částí pudinku, navrch dáme trochu smetany, očištěné plátky jahod a znovu smetanovou pěnu. Přiklopíme zbylými kousky těsta, dozdobíme pudinkem, krémem a jahodami.

Ingredience

400 ml mléka
1 sáček čokoládového pudinku
lžíce espresa
50 g másla
50 g moučkového cukru
300 g listového těsta
200 ml 33% smetany
100 g zakysané smetany
300 g jahod