30. června 2016

Postup

1. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pak je opečeme na rozehřátém oleji dozlatova a necháme je zchladnout. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme strouhanku, sůl a pepř a promícháme.

2. Z masové směsi vytvarujeme čtyři stejně velké burgery. Uprostřed každého prstem vyhloubíme důlek. Vložíme do něj kousek sýra a uzavřeme ho masem tak, aby nebyl vidět.

3. Naplněné burgery dáme na rozehřátý gril. Pečeme je z každé strany asi 5 minut pod zavřeným krytem grilu. Před koncem pečení přidáme na gril plátky slaniny a necháme je opéct. Housky rozkrojíme na poloviny a na spodní část rozetřeme vždy lžíci hořčice, rukolu, maso, plátek slaniny a šalotku. Hotové hamburgery můžeme podávat např. s tvarohovým dipem.

Ingredience

12 šalotek
2 lžíce olivového oleje
700 g mleté telecí plece
3 lžíce strouhanky
sůl
mletý černý pepř
80 g sýra brie
4 plátky slaniny
4 housky
4 lžíce hrubozrnné hořčice
2 hrsti rukoly