31. července 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Nejprve připravíme marinádu. Chilli papričku očistíme, společně s bylinkami nasekáme najemno a dáme do misky. Přidáme kari, zázvor, sůl, šťávu z limetky a nakonec olej. Metličkou vyšleháme na hustou marinádu.

2. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na širší proužky. Vložíme je do marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc.

3. Na rajčatový dip nakrájíme rajčata na drobné kostičky a smícháme s medem, nasekaným koriandrem, špetkou chilli, soli a olivovým olejem. Necháme vychladit.

4. Špejle (nejlépe bambusové) namočíme do vody. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a napíchneme na špejle. Špízky položíme na gril a grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízky otáčíme. Podáváme s rajčatovým dipem.

Ingredience

600 g kuřecích prsou
100 g pancetty nebo anglické slaniny
Marináda:
1 chilli paprička
1 svazek čerstvých bylinek (tymián, šalvěj, bazalka )
špetka kari
špetka mletého zázvoru
sůl
2 limetky
4 lžíce olivového oleje
Dip:
2 větší masitá rajčata
1 lžíce medu
špetka mletého chilli
1 lžíce nasekaného koriandru
2 lžíce olivového oleje