Ingredience600 g kuřecích prsou |
1. Nejprve připravíme marinádu. Chilli papričku očistíme, společně s bylinkami nasekáme najemno a dáme do misky. Přidáme kari, zázvor, sůl, šťávu z limetky a nakonec olej. Metličkou vyšleháme na hustou marinádu.
2. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na širší proužky. Vložíme je do marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc.
3. Na rajčatový dip nakrájíme rajčata na drobné kostičky a smícháme s medem, nasekaným koriandrem, špetkou chilli, soli a olivovým olejem. Necháme vychladit.
4. Špejle (nejlépe bambusové) namočíme do vody. Kuřecí maso vyjmeme z marinády a napíchneme na špejle. Špízky položíme na gril a grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízky otáčíme. Podáváme s rajčatovým dipem.