31. srpna 2016

Postup

1. Pstruhy omyjeme a osušíme. Potřeme je bylinkovou solí uvnitř i z venku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pstruhy uvnitř naplníme kolečky cibule. Pak je svážeme provázkem nebo spíchneme špejlí. Pokapeme je šťávou z jednoho citronu a potřeme olivovým olejem. Nakonec je posypeme lístky tymiánu a opepříme.

2. Rozpálenou mřížku grilu potřeme špekem. Položíme na ni naplněné pstruhy. Nad žhavými uhlíky je opékáme 10 minut. Pak je obrátíme a opékáme dalších 10 minut. Na grilu zároveň opečeme rozkrojené zbylé dva citrony.

3. Ryby sundáme z grilu, rozdělíme na poloviny a položíme na ně plátky másla. Podáváme je s opečenými citrony a se smetanovým dipem.

Ingredience

2 velcí pstruzi
bylinková sůl
1 velká červená cibule
čerstvě drcený černý pepř
3 citrony
2 lžíce olivového oleje
4 snítky tymiánu
sádlo nebo špek na potření mřížky
15 g másla