31. srpna 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji v kastrůlku na rozpáleném oleji. Pak zalijeme sekanými rajčaty. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme asi 20 minut.

2. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Necháme přejít varem a odstavíme. Omáčku necháme vychladnout a promícháme s majonézou.

3. Brambory omyjeme a v osolené vodě vaříme asi 12 minut do poloměkka. Pak je slijeme a nakrájíme na širší kolečka. Slaninu a sýr nakrájíme na silnější kousky. Vše střídavě napichujeme na jehly. Grilujeme na středně silném plameni asi 10 minut. Podáváme posypané tymiánem a solí společně s rajčatovou omáčkou.

Ingredience

Omáčka:
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
100 g sterilovaných sekaných rajčat (i se šťávou)
sůl
mletý barevný pepř
50 g cherry rajčat
1 chilli paprička
120 g majonézy
Brambory:
800 g brambor
sůl
120 g plátků anglické slaniny
120 g sýra (např. jadel, cheddar)
tymián