31. července 2016

Postup

1. Křidélka dobře opláchneme studenou vodou a osušíme. Ve větší míse promícháme med, ocet, sojovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku. Křidélka mírně osolíme a vložíme do marinády. Důkladně je ve směsi obalíme. Mísu zakryjeme a necháme je cca 240 minut marinovat v chladničce. Občas je promícháme.

2. Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu.

3. Gril rozpálíme na 230 – 290 °C. Rošt potřeme tukem. Křidélka grilujeme za obracení kleštěmi nad přímým žárem asi 15 minut, dokud nebudou zlatohnědá a maso se nepropeče do jemně růžové barvy. Kuřecí křidélka podáváme např. s čerstvým pečivem a grilovanou jarní cibulkou.

Ingredience

24 kuřecích křidélek bez letky
6 lžic medu
2 lžíce octa
6 lžic sojové omáčky
100 ml bílého vína
1 lžička mletého zázvoru
3 stroužky česneku
sůl