30. června 2016

Postup

1. Tvrdý sýr posypeme lehce pepřem a lístky tymiánu odtrhnutými ze dvou stonků. Pak ho překrojíme na 3 stejně velké díly. Každý díl obalíme plátky slaniny, tak aby byl sýr celý pokrytý. Grilovací sýr Rougette propícháme několikrát z obou stran vidličkou. Bagetu rozkrojíme a lehce potřeme olejem.

2. V grilu připravíme vrstvu žhavého uhlí. Tvrdé sýry obalené ve slanině i grilovací kulaté sýry položíme na gril nad přímý středně silný žár. Grilujeme je 5 minut z každé strany. Kulaté sýry pak lehce potřeme zbylým olejem.

3. Nakonec na přímém žáru ogrilujeme i rozkrojenou bagetu řezem dolů. Servírujeme ji k sýrům.

Ingredience

400 g tvrdého sýra
1 špetka bílého pepře
3 snítky tymiánu
150 g slabých plátků slaniny
3 kulaté zrající grilovací sýry Rougette (3x 90 g)
1 bageta
3 lžíce olivového oleje