30. června 2016

Postup

1. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme ho s nastrouhaným sýrem, pepřem, solí a nadrobno nasekanou petrželkou. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme asi 8 karbanátků a opečeme je v pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

2. Papriky omyjeme, zbavíme je semeníků a pokrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme najemno.

3. V pánvi na oleji orestujeme nejdříve papriku s česnekem a cibulí. Pak přidáme sůl, pepř, rajčata a podlijeme 400 ml vody. Přivedeme k varu a do omáčky vložíme opečené karbanátky. Vše společně vaříme na mírném stupni asi 15 minut. Nakonec vmícháme bazalku.

Ingredience

500 g mletého vepřového masa
150 g goudy
mletý černý pepř
sůl
hrst kadeřavé petrželky
strouhanka na zahuštění
rostlinný olej na opečení
2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g sterilovaných loupaných rajčat
lístky čerstvé bazalky
2 lžíce olivového oleje