11. dubna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kukuřici očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka omyjeme. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky. Lilek a papriku omyjeme a nakrájíme na menší kusy.

2. V menší misce smícháme olej se solí, pepřem a omytými lístky tymiánu. Zeleninu napícháme střídavě na dřevěné jehly na špízy (jehly před grilováním namočíme do vody, aby se nad ohněm napálily) a potřeme ochuceným olejem.

3. Grilujeme na 180 – 230 °C asi 10 – 15 minut dozlatova. Špízy obracíme pomocí kleští a potíráme olejem. Podáváme např. s grilovaným hermelínem.

Ingredience

2 cukrové kukuřice
hrst cherry rajčátek
1 cibule
½ lilku
1/2 zelené papriky
rostlinný olej
sůl
mletý černý pepř
4 snítky tymiánu