31. března 2017

Postup

1. Rebarboru a šalotky oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm šalotku dozlatova.

2. Pak přidáme rebarboru, cukr a pomerančovou šťávu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

3. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Z obou stran je osolíme a opepříme. Plátky masa opečeme v pánvi na oleji z každé strany asi 5 minut. Steaky podáváme s rebarborovou omáčkou a vhodnou přílohou, např. s kuskusem nebo zeleninou

Ingredience

300 g rebarbory
2 šalotky
6 lžic rostlinného oleje
100 g krupicového cukru
300 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
800 g hovězí roštěné
sůl
drcený barevný pepř