31. ledna 2016

Postup

1. Batáty očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mleté ovesné vločky, 1 vejce, majoránku, česnek utřený se solí a pepř. Promícháme a na nepřilnavé pánvi tvoříme bramboráčky. Opékáme bez tuku z každé strany asi 2 minuty.

2. V dostatečně velkém hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme. Každé vejce rozklepneme do naběračky, přilijeme trošku octa, aby se vejce uzavřelo a opatrně vyklopíme do vody. Vaříme při mírném bublání asi 4 minuty, dokud není bílek uzavřený a bílý.

3. Na talíře rozdělíme batátové placičky, poklademe plátky nakrájeného avokáda a nakonec položíme vejce. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

Ingredience

400 g batátů
20 g mletých ovesných vloček
5 vajec
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 avokádo
15 ml olivového oleje
2 lžíce octa