23. října 2016

Postup

1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, 1 lžičku soli, rozdrobené droždí, 1 vejce, olej a cca 300 ml vlažné vody. Těsto dobře propracujeme, vytvarujeme do bochánku a zakryté utěrkou necháme kynout cca 60 minut na teplém místě.

2. Mezitím cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibuli s masem a společně krátce orestujeme. Pak přidáme vymačkané a na menší kusy překrájené zelí a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Zelí dochutíme cukrem a solí a odstavíme.

3. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři části. Každý díl krátce propracujeme, rozválíme na tenký kulatý plát a rozkrájíme na 8 rovnoramenných trojúhelníků. Na širší část každého kousku dáme trochu zchladlé náplně a svineme směrem ke špičce do tvaru rohlíčku. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Ingredience

600 g hladké mouky
2 lžičky krupicového cukru
sůl
20 g čerstvého droždí
2 vejce
100 ml rostlinného oleje + na restování
1 cibule
300 g uzeného masa
500 g kysaného zelí
moučkový cukr na dochucení
celý kmín na posypání