23. dubna 2017

Postup

1. Chřest očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme podélně na tenké plátky.

2. Vejce prošleháme společně s 50 g ricotty, solí a pepřem. Na dno rozehřáté pánve vymazané olejem rozložíme ¼ plátků chřestu vedle sebe a zalijeme ¼ vaječné směsi. Na mírném plameni opékáme cca 8 minut z jedné strany dozlatova. Poté rozetřeme na jednu polovinu omelety 25 g ricotty a přehneme druhou polovinou. Stejným způsobem připravíme i zbylé 3 omelety.

3. Před podáváním omelety dozdobíme okapanými opláchnutými lístky špenátu a výhonky hrášku a najemno nastrouhaným parmazánem. Dle chuti posypeme trochou soli a pepře. Podáváme teplé.

Ingredience

450 g zeleného chřestu
sůl
12 vajec
150 g ricotty
drcený černý pepř
rostlinný olej na vymazání
20 g baby špenátu
výhonky hrášku na dozdobení
50 g parmazánu