23. listopadu 2016

Postup

1. Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy. Promícháme ji se solí a přidáme vejce a žloutek. Pak postupně za stálého míchání přiléváme mléko.

2. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a znovu dobře promícháme na hladké těstíčko. Necháme ho asi 30 minut odpočinout.

3. Lívanečník nebo pánev vytřeme olejem. Vlijeme těsto a pozvolna smažíme lívance z obou stran dozlatova. Hotové lívance podáváme přelité javorovým sirupem s borůvkami nebo jiným čerstvým ovocem.

Ingredience

200 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
1 vejce + 1 žloutek
300 ml mléka
2 lžíce másla
rostlinný olej na smažení
6 lžic javorového sirupu
300 g borůvek (nebo jiného ovoce)