23. března 2017

Postup

1. Křepelčí vajíčka asi 2 minuty povaříme ve vroucí vodě. Vyjmeme je, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.

2. Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky. Bylinky nasekáme na menší kousky. Vše promícháme v míse, osolíme a opepříme.

3. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky přilijeme do mísy a z bílků všleháme tuhý sníh. Ten zapracujeme opatrně s toustovou směsí.

4. Formičky na muffiny vymažeme máslem, naplníme směsí a do každého vtlačíme uvařené křepelčí vajíčko. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Ingredience

8 křepelčích vajec
120 g anglické slaniny
300 g toastového chleba
4 snítky petrželky
¼ svazku pažitky
sůl
mletý černý pepř
4 vejce
máslo na vymazání formiček