23. dubna 2016

Postup

1. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Rajčátka omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. V hlubší pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm česnek se zázvorem. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu.

3. Vývar dochutíme ústřicovou omáčkou a troškou cukru. Do pánve vložíme brokolici a krátce ji podusíme. Pak přidáme rajčátka. Vše dle potřeby dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

4. Mezitím rozšleháme v míse vejce se špetkou soli a pepře. Pánev vymažeme trochou oleje a postupně upečeme čtyři omelety. Na talířích je naplníme brokolicovou směsí.

Ingredience

1 brokolice
250 g keříkových rajčat
2 stroužky česneku
40 g zázvoru
olivový olej
200 ml zeleninového vývaru z kostky
asi 40 ml ústřicové omáčky
cukr
sůl
mletý pepř
8 vajec